Cetatile dacice

Data plecare

25 Apr

Durata

2 zile

Numar maxim de locuri

15

Fii parte din poveste!

Cazare confortabila
Activitati incluse
Demipensiune
Amintiri unice
Ghizi profesionisti
Experienta premium

Detalii Eveniment

Introducere

De cate ori ne gandim la strămoşii daci, ne vin in minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le inconjoara, poate din cauza frumusetii salbatice a muntilor Orastiei. Dar daca am vrea sa inţelegem mai mult din identitatea noastra, sa intelegem mai mult din radacinile noastre si din trecutul strabunilor nostri, ar trebui sa ne intoarcem privirile catre inima Romaniei, acolo unde de-a lungul veacurilor ramasitele acestor cetati au reusit sa supravieţuiasca in timp. In anul 1999, in urma propunerii Statului roman, ansamblul cetatilor dacice din Muntii Orastiei au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial în 1999, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a World Heritage Committee al UNESCO. Suportul documentar in vederea sustinerii candidaturii a fost unul extins, scopul fiind acela de a sublinia valoarea universala a siturilor si monumentelor respective, in contextul istoriei si civilizatiei umanitatii.

Sumarul aventurii

Ziua 1

Sambata, 25 aprilie

* Sarmizegetusa Regia - Pe cand alte cetati au ramas simple ruine, invinse de timp si indiferenta urmasilor, Sarmizegetusa – vechea capitala a Daciei, pare sa respire inca istorie vie si este inconjurata de o aura de mister antic, marturie a unei civilizatii infloritoare ce atrage turisti de pe intregul continent

* Cetatea Costesti - Cetatea de la Costeşti a fost reşedinţa unora dintre regii geto-daci. Situată la intrarea în valea apei Grădiştea, centrul de la Costeşti a constituit principalul avantpost al capitalei dacice de la Grădiştea Muncelului

* Cetatea Blidaru – trekking de 1:00h prin codrii seculari - Cetatea Blidaru de pe culmea Blidarului, la 750m altitudine, face si ea parte din salba de cetati ce aparau Sarmizegetusa Regia, fiind cetatea cu cel mai puternic caracter militar. Este si cea mai bine conservata si intretinuta cetate din zona, pe un platou de aproape 6000mp.

Ziua 2

Duminica, 26 aprilie

* Cetatea Piatra Rosie – trekking de 30 de minute prin livezi si peisaje de basm - Departe de ochii lumii, de asfalt și de traseele batatorite, se afla una dintre cele mai enigmatice cetati dacice din Muntii Orastiei. Putine lucruri se stiu despre ea, si acelea sunt de gasit mai mult în lucrari de specialitate.

* Bonus: Sarmizegetusa Ulpia Traiana - a fost capitala provinciei romane Dacia. Situata la o distanta de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioara a regatului dac, colonia Ulpia Traiana a fost intemeiata dupa cucerirea acestuia de catre imparatul Traian, intre anii 108-110.

* Intoarcere spre Bucuresti

Sunt incluse in costul aventurii:

Costul total al aventurii noastre este de 330 de lei/persoana si include: ghidaj si prezentare a obiectivelor, ghid montan, asistenta specializata pe toata durata activitatilor, organizarea activitatilor in aer liber.

Bonus din partea colaboratorilor locali: o camera dubla de 3 stele in regim twin, in care sa iti refaci fortele peste noapte, 1 cina delicioasa, 1 mic dejun pentru a prinde forte proaspete pentru o noua zi de aventura.

Costul aventurii nu acopera:

• Bauturi alcoolice si non-alcoolice
• Alte cheltuieli personale
• Intrarea la obiectivele turistice

Intrarea la Sarmizegetusa Regia – aprox. 15 lei
Intrarea la Sarmizegetusa Ulpia Traiana – aprox. 15 lei

Detalii ale evenimentului:

Plecarea are loc din Bucuresti pe data de 25 aprilie in jurul orei 6:00. Transportul se asigura independent cu masinile personale. Cine nu are autoturism, gaseste locuri libere in masinile noastre. Anuntati acest aspect la inscriere. Pretul carburantului va fi foarte avantajos, undeva la +/- 100 de lei de persoana in functie de consumul fiecarei masini. Va puteti alatura grupului si daca sunteti din alte orase, urmand sa ne intalnim la primul obiectiv din cadrul turului ghidat.

In cele doua zile nu avem timp sa oprim pentru masa de pranz. Vom manca doar ce avem la noi.
Este nevoie de o conditie fizica medie pentru a putea ajunge la obiectivele mai sus mentionate.

Cum si unde ma inscriu?

Anuntarea participarii se face pe pagina Free Worlding Romania prin mesaj privat:

https://www.facebook.com/free.worlding.romania/

…sau telefonic la numarul: 0761 896 881 (Gabriela)

Pentru confirmarea locului trebuie platit un avans de 100 de lei / persoana pana la data de 24 aprilie in limita locurilor disponibile. Simultan cu plata avansului se va emite contractul pentru prestarea serviciilor de ghidaj. De asemenea se vor emite documentele fiscale aferente, precum si documentul destinat protectiei datelor cu caracter personal conform reglementarilor in vigoare.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
Cetatile dacice 330 LEI 0 LEI 15 25 Apr 2 zile

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0 LEI
Total 0 LEI

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

Intra in contact cu echipa Free Worlding Romania

Suntem mereu in contact cu tine pentru inscrieri sau pentru detalii referitoare la programele noastre.

 • telefonic de luni pana duminica: 9 am - 8 pm
 • pe email 24/7: office@freeworlding.com
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:

 • lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0761 896 881
 • lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
 • trimiteti un email la adresa: office@freeworlding.com

 • Gabriela

  Tour Guide

  Telefon

  +40764044737

  Email

  office@freeworlding.com