Fii parte din poveste!
Detalii Eveniment
13-15 august 2021
PRET: 550 lei
Introducere
De cate ori ne gandim la strămoşii daci, ne vin in minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le inconjoara, poate din cauza frumusetii salbatice a muntilor Orastiei. Dar daca am vrea sa inţelegem mai mult din identitatea noastra, sa intelegem mai mult din radacinile noastre si din trecutul strabunilor nostri, ar trebui sa ne intoarcem privirile catre inima Romaniei, acolo unde de-a lungul veacurilor ramasitele acestor cetati au reusit sa supravieţuiasca in timp. In anul 1999, in urma propunerii Statului roman, ansamblul cetatilor dacice din Muntii Orastiei au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial în 1999, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a World Heritage Committee al UNESCO. Suportul documentar in vederea sustinerii candidaturii a fost unul extins, scopul fiind acela de a sublinia valoarea universala a siturilor si monumentelor respective, in contextul istoriei si civilizatiei umanitatii.
Pe 13-15 august, Wild România te invită într-un tur unic, de poveste, al cetăților uitate ale dacilor, sub indrumarea directa bunului nostru prieten, istoric si arheolog, pe care de abia asteptam sa vi-l prezentam!
Sumarul aventurii
Vineri, 13 august
* Ora 13:00 – punem rucsacul în spate și pornim în drumeție spre Cetatea Blidaru
* Urcarea durează aproximativ 1:30 h. Ajunși la cetate ne bucurăm de pauză pentru povești, hidratare și picnic, apoi începem coborârea.
* În jurul orei 16:30 ajungem la Cetatea Costești. Vizităm ruinele cetății, povestim și ne bucurăm împreună de Apus.
* În jurul orei 19:00 ajungem la pensiunea retrasă pe care am ales-o și ne pregătim pentru cină.
* Cină și relaxare.

Sambata, 14 august
* În jurul orei 11:00 începem urcarea spre ruinele Cetății Căpâlna. Drumul spre cetate este unul susținut, însă pitorescu și liniștea pădurii te vor face să uiți de oboseală. După aproximativ 1:30 h – 2 h ajungem la cetate.
* Povestim, ne bucurăm de altitudine și de aerul curat apoi pornim pe drumul de întoarcere.
* Al doilea obiectiv al zilei este Cetatea Piatră Roșie. Până acum 2 ani drumul se putea parcurge doar cu piciorul. În prezent drumul este asfaltat până aproape de cetate. În funcție de timpul rămas optăm pentru una dintre cele 2 variante.
* Cetatea, sau mai bine zis locul fostei cetăți are o frumusețe sălbatică fascinantă. Restul detaliilor le descoperi la față locului. Urcarea către cetate va dura în jur de 30 de min.
*** Daca avem timp dam o fuga si pana la Cetatea Dacica de la Cugir, un loc fanstic, pe coline, de unde poti surprinde cele mai spectaculoase apusuri.
* Seara revenim la cabană, cinăm și petrecem timp de calitate împreună.

Duminica, 15 august
* După micul-dejun prima oprire este unde altundeva decât la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a dacilor și totodată cea mai bine conservată dintre cetățile pe care le vom vizita. Cu un trecut violent și zbuciumat, Sarmizegetusa Regia este pregătită să te surprindă în prezent cu liniștea profundă ce s-a așezat peste aceste locuri.
* Ultima oprire este la cetatea Fețele Albe, sălaşul ielelor de la poalele cetăţii. Aşezarea de la Feţele Albe este considerată unul dintre cele mai misterioase locuri din Munţii Orăştiei, legendele povestind despre ielele care ar fi trăit în templele de la Feţele Albe şi despre pădurea bântuită care înconjoară şi ascunde ruinele. Urcarea va dura aproximativ 1 ora. 🙂
* Facem poza de grup de final, ne împrietenim pe rețele de socializare și pornim spre București.

• Toate traseele sunt accesibile celor cu o condiție fizică medie, durata lor oscilând între 30 min – 1:30 h
• La prânz facem scurte pauze de picnic iar mâncarea sau rontaielile trebuie aduse de acasă
• Chiar dacă ruinele cetăților sunt într-o stare avansată de degradare ele spun celor ce știu să asculte povești incredibile ale trecutului lor glorios iar poveștile pe care le vei afla de la ghidul nostru arheolog te vor lasa profund impresionat.
• Potecile de munte pe care le vom bate la picior sunt fabuloase
• Codrii seculari și panoramele locurilor îți vor bucura inima
• Atmesfera în grupurile Wild România este faină tare și molipsitoare așa că trebuie încercată cât mai repede cu putință
• Avem cei mai faini ghizi așa că vei avea ocazia să-I întâlnești pe câțiva dintre ei în acest tur de poveste.
– Haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.
– Mănuși și buff sau cagulă + ochelari pentru vânt
– Lanternă frontală și baterii de rezervă
– Pelerină de ploaie
– mesele (toate optionale, se pot organiza la fata locului – costuri mici (25 de lei mic-dejun buffet suedez – mananci cat vrei si 30 de lei cina 2 feluri sau 50 de lei cina 3 feluri / sau va puteti voi aduce mancarea de acasa – Atentie – costurile sunt aproximative)
– bauturi alcoolice sau non-alcoolice
– intrari la obiective – aprox. 20 de lei
– alte cheltuieli personale
Cum ma inscriu?
Rezervarea se face prin achitarea sumei de 550 lei. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.
IN FUNCTIE DE SITUATIILE APARUTE LA FATA LOCULUI CE POT PUNE IN PERICOL SIGURANTA TURISTILOR NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA IN ORICE FEL STRUCTURA PROGRAMULUI.
Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:
1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal
4. esti constient ca ploaia nu anuleaza un program de aventura
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa si implicit sa muncim impreuna
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva
Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.
Prin participarea la aceste activități, turistii companiei își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere.
Proiectul Wild Romania este marca inregistrata.
**NOTA: plata avansului presupune acceptul tuturor conditiilor din oferta mai sus prezentata.